Jessie Ehlhart C.V.

 Jessie Ehlhart, coach/trainer, musicus, componist

Jessie Ehlhart
Vanuit een levensloop en loopbaan die zich kenmerkt door avontuur en beweeglijkheid, combineert Jessie Ehlhart haar passie voor kunst en vormgeving met ervaring als ondernemer, docent en hulpverlener.

‘Ik groeide op in een gezin met veel klank. Muziek was aan de orde van de dag met twee uitvoerend musici als ouders. Wat als een zoektocht begon, werd een missie: het vinden van mijn eigen geluid. In mijn begeleidingspraktijk zet ik mijn eigen ervaring in ten behoeve van de zoektocht van anderen. Daarnaast maak ik gebruik van mijn deskundigheid en creativiteit.

Jessie Ehlhart Begeleiding en Advies onderscheidt zich op een aantal punten:

MOBIEL
De eerste kennismaking vindt meestal plaats in mijn eigen gespreksruimte in het centrum van Amsterdam. Vervolgafspraken kunnen ook in uw eigen huis, werkplek of op een openbare locatie plaatsvinden.
Op die manier heeft u gemak en een vertrouwde omgeving. Voor mij als begeleider is het een mooie manier om u in uw eigen habitat te leren kennen. Uitgangspunt in mijn werkwijze is dat de leef- of werksituatie van degene die ik begeleid een mooie aanvullende bron van informatie is.’

KORT
Uniek in mijn aanbod is het adviesgesprek. In 1 sessie van anderhalf uur voorzie ik u van een nieuwe impuls om verder te kunnen met een gestagneerd proces. Meestal is een begeleidingstraject wat langer. Toch streef ik naar een beperkt aantal bijeenkomsten.

CREATIEF
In mijn aanpak en methode betekent creativiteit: flexibel kunnen zijn en kunnen inspelen op wat nodig is in het moment.

SCHERP
Uit een complex verhaal weet ik vaak snel de essentie naar boven te halen. Ik treed je met een open houding tegemoet  en zal je ook kritisch bevragen. Je treft in mij een geschoold en helder gesprekspartner die kan luisteren en verkennen, maar ook to the point komt en zal vragen: wat wil je bereiken? Ik begeleid je bij het ontwikkelen van de vaardigheden die je daarbij nodig hebt.

ZORGVULDIG
Om een constructieve coach-cliëntrelatie op te bouwen zijn voor mij de volgende waarden belangrijk: integriteit, goed luisteren, pragmatisme, respect en ruimte voor het proces waarin je je bevindt.

POSITIEF
Inzichten uit de Geweldloze Communicatie vormen een belangrijke leidraad in mijn aanpak. Kern daarvan is: Zicht krijgen op je eigen wensen en mogelijkheden en daar helder over kunnen communiceren. Dit alles vanuit de overtuiging dat het belangrijker is je te richten op waar je naar toe wilt dan op datgene waar je vanaf wilt.

 

Werkervaring
2014 – nu      Trainer bij Een Grens Voorbij
2013 – nu      Zelfstandig coach, componist / musicus bij Kahn-Ehlhart Consult & Creatie V.O.F.
2007 – 2013  Ondernemer/ beherend vennoot van  de Beeldhouwwinkel Amsterdam.
2003 – 2006  Docent muziektherapie en studieloopbaanbegeleider, Hogeschool v Utrecht
2000 – 2006  Muziektherapeut in diverse GGZ instellingen

Scholing
2010               Authenta: Intensieve Training Geweldloze Communicatie
2005 – 2006   Academie voor Counseling en Coaching
1996 – 2000   Hogeschool van Utrecht, muziektherapie
1992 – 1994   Universiteit van Amsterdam, psychologie